Dacia schimba emblema cunoscuta de catre toti romanii. Dispare orice legatura cu Romania.

Dacia schimba emblema cunoscuta de catre toti romanii. Dispare orice legatura cu Romania.

Scris de: Autokarma Publicat in: Stiri Auto Data publicarii: 2021-11-26 Vizualizari: 1210 Comentarii: 0


Dacia, cea mai importanta companie romaneasca deschide un nou capitol din istoria sa, printr-o noua identitate vizuala. Are un nou logotip, o noua emblema si o noua culoare.

De la simbol national, noul logo este format din doua litere inversate D si C cu aspect geometric. „Logotipul, elementul central al noii identitati vizuale, inspira robustete si stabilitate de la prima vedere. Desenul literelor este in mod voit minimalist – litera „D” este un „C” inversat – exprimand vizual atat simplitatea cat si ingeniozitatea specifice marcii. Aspectul geometric al logotipului creeaza impresia ca succesiunea de litere care il compun se afla intr-o miscare specifica unui angrenaj mecanic.”, spun reprezentantii companiei.

Care vor fi noile culori folosite pentru viitoarele masini produse?

Si numele „Dacia” pe viitoarele masini ale brandului va fi scris cu un font geometric, similar cu sigla. Mai mult, un aspect important in schimbarea noii indentitati il reprezinta si faptul ca se modifica culoarea definitorie a marcii, din albastru in Verde Kaki. Acest lucru reprezentand tendinta companiei de a se apropia de natura. Desigur, vor fi si cateva culori secundare care vor completa gama: culoarea teracotei, nuanta nisipului, portocaliu si un verde intens.

Cand vor avea contact oamenii cu primele schimbari?

„Showroom-urile Dacia vor afisa treptat noua identitate de marca incepand din prima parte a anului 2022. In ceea ce priveste gama de modele, aceasta va primi noul logotip si noua emblema in cursul semestrului al doilea din 2022”, se precizeaza in comunicatul Dacia.


Din pacate, noua identitate vizuala a Daciei este departe de emblema originala a marcii romanesti. In momentul infiintarii, „Dacia” avea ca emblema, acvila aurie. De altfel, simbolul care este si in momentul de fata pe stema Romaniei. Totodata, numele „Dacia” a fost ales fiindca isi avea originea in numele tinutului stramosilor nostri. Cu trecerea timpului, sigla Dacia a suferit transformari radicale, de la forma de scut cu numele de Dacia, la forma precedenta de „desfacator de sticle”. Ultima schimbare aduce noile forme gemoetrice, D si C, disparand din pacate definitiv numele „Dacia” de pe sigla primei masini romanesti.

Surse: Dacia.ro