Problemele comune întâlnite cu sistemul AdBlue

Problemele comune întâlnite cu sistemul AdBlue

Scris de: Autokarma Publicat in: Sfaturi Auto Data publicarii: 2023-11-06 Vizualizari: 1348 Comentarii: 0

-

Sistemul AdBlue a devenit o componenta esentiala pentru reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor diesel. Cu toate acestea, ca orice alta tehnologie, acest sistem nu este lipsit de probleme. Astazi, vom discuta despre problemele comune intalnite cu sistemul AdBlue. De asemenea, vom oferi sfaturi despre cum poti preveni sau remedia aceste situatii.

Pompa de AdBlue:

De-a lungul timpului, pompa de AdBlue poate fi afectata de impuritati sau murdarie care se pot acumula in rezervor sau in conducte. Aceste blocaje pot duce la o distributie inadecvata a lichidului de AdBlue. Pompa in sine poate avea defecte mecanice, cum ar fi deteriorarea motorului din interior sau a componentelor electronice, insa acest lucru este mai rar intalnit. Pentru a evita problemele cauzate de pompa, asigura-te ca rezervorul este curat si lipsit de contaminari sau murdarie. Este recomandat sa se respecte programul de intretinere periodic impus de producatorul masinii, care poate include verificarea si curatarea regulata a pompei de adlbue la un numar fix de km.

Injectorul de AdBlue:

Injectorul de AdBlue este responsabil pentru pulverizarea precisa a AdBlue in gazele de esapament pentru a reduce emisiile de oxizi de azot (NOx). Problemele care pot aparea sunt legate de blocarea acestuia sau de aparitia infiltratiilor. Daca vehiculul este nefolosit pentru o perioada mai lunga de timp, in sistem pot patrunde infiltratii iar lichidul de ablue se poate cristaliza in jurul injectorului. Acest lucru impiedica pulverizarea eficienta a lichidului. Pentru a evita acesta problema, iti recomandam sa folosesti AdBlue de calitate si numai cu norma indicata de catre producatorul auto.

Cristalizarea AdBlue in Rezervor:

Cristalizarea AdBlue in rezervor este o problema potentiala care poate aparea in conditii specifice, in special in zone cu temperaturi scazute. Adblue este o solutie de uree pe baza de apa si, in anumite circumstante, ureea din compozitie poate sa se cristalizeze. Acest lucru poate duce la probleme de alimentare si distributie in sistem. Pentru a preveni cristalizarea AdBlue in rezervor, exista cateva masuri pe care le puteti lua, precum pastrarea masinii intr-un loc cald, sau pornirea motorului odata la 2-3 zile, fie folosirea unui adblue special de iarna. Exista versiuni speciale de AdBlue concepute pentru a rezista la temperaturi scazute. Aceste variante sunt create cu aditivi care impiedica cristalizarea.

Concluzie:

Detinerea unei masini cu motor diesel care utilizeaza AdBlue poate fi problematica pentru persoanele care folosesc masina rar, de cateva ori pe luna. Sistemul AdBlue poate suferi de pe urma nefolosirii frecvente, manifestand problemele descrise in acest videoclip. Daca apar semne de avertizare sau defectiuni ale acestui sistem, nu ezita sa consulti un specialist pentru remedierea problemelor. Astfel, vei putea continua sa conduci intr-un mod ecologic si eficient. Evita deteriorarea sistemului cumparand adblue cu norma recomandata de producatorul auto direct de pe site ul nostru.

Iti propunem sa urmaresti si varianta video aici: