AdBlue: Ce este si la ce foloseste?

AdBlue: Ce este si la ce foloseste?

Scris de: Autokarma Publicat in: Sfaturi Auto Data publicarii: 2023-11-06 Vizualizari: 375 Comentarii: 0

-

In lupta continua pentru protejarea mediului inconjurator si pentru reducerea emisiilor nocive de noxe din vehiculele cu motoare diesel, industria auto a dezvoltat o solutie inovatoare numita AdBlue. Astazi, vom explora impreuna sistemul AdBlue, vom afla cum functioneaza si de ce este atat de important in lupta pentru un mediu mai curat!

Ce este AdBlue?

AdBlue este denumirea comerciala a unui fluid de uree de inalta puritate, cunoscut si sub numele de solutie de uree pentru reducerea emisiilor. A fost dezvoltat pentru a reduce emisiile de oxid de azot (NOx) provenite din vehiculele cu motoare diesel, care sunt cunoscute pentru contributia lor semnificativa la poluarea aerului si la schimbarile climatice.

Cum functioneaza sistemul AdBlue?

Vehiculul diesel are un rezervor special pentru AdBlue. in timpul functionarii, un sistem de injectie introduce AdBlue in sistemul de evacuare al gazelor de esapament inainte ca acestea sa iasa in atmosfera. AdBlue contine uree, care este un compus chimic format din atomi de azot si hidrogen. Atunci cand AdBlue este injectat in gazele de esapament fierbinti, acesta se descompune in amoniac (NH3) si dioxid de carbon (CO2). Amoniacul generat in procesul anterior reactioneaza cu oxizii de azot din gazele de esapament si ii transforma in azot si apa, care sunt componente inofensive ale aerului. Gazele de esapament tratate sunt acum mult mai putin poluante si mai conforme cu reglementarile stricte privind emisiile.

De ce este important sistemul AdBlue?

Sistemul AdBlue ajuta la reducerea semnificativa a emisiilor de oxizi de azot, care sunt cunoscute pentru contributia lor la smogul urban si la problemele de sanatate ale oamenilor. Economie de combustibil: Tehnologia care utilizeaza AdBlue, poate imbunatati eficienta consumului de combustibil, ceea ce poate reduce costurile de exploatare ale vehiculelor diesel. Protectia mediului inconjurator: Reducerea emisiilor nocive contribuie la protejarea calitatii aerului si a ecosistemelor naturale.

Concluzie

Sistemul AdBlue reprezinta o inovatie semnificativa in industria auto, contribuind la reducerea poluarii si la protejarea mediului inconjurator. Acest lichid de uree, atunci cand este utilizat corect, poate ajuta la indeplinirea standardelor stricte privind emisiile si la reducerea impactului negativ asupra mediului. Pe masura ce preocuparile legate de mediul inconjurator continua sa creasca, AdBlue ramane un instrument esential pentru industria auto.

Iti propunem sa urmaresti si varianta video aici: