Sfaturi pentru o masina noua

Sfaturi pentru o masina noua

Scris de: Autokarma Publicat in: Sfaturi Auto Data publicarii: 2019-11-19 Vizualizari: 1306 Comentarii: 0

    

Primele lucruri pe care trebuie sa le facem

Un accident din vina altei persoane in timpul primului drum spre casa poate fi cel mai mare cosmar pentru multi dintre noi. Din acest motiv, chiar inainte de a conduce pentru prima oara masina primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa fim siguri ca stim fiecare aspect legat de asigurarea provizorie a masinii, precum durata si clauzele incluse. In plus, aceste informatii ne vor fi de folos si in restul procesului de inregistrare si asigurare al masinii.

De asemenea, inainte sa plecam trebuie sa verificam daca fiecare optiune aleasa exista si functioneaza. In cazul in care ceva lipseste sau nu functioneaza este cel mai bine sa semnalam acest aspect inainte de a pleca. Foarte important este sa intrebam cand poate fi remediata situatia cel mai devreme si sa ne asiguram ca am stabilit o zi clara in care se va rezolva problema.

Majoritatea accidentelor in cazul unei masini de-abia achizitionate sunt datorate lipsei de familiaritate cu ea a noului proprietar. Este recomandat ca inainte sa plecam din reprezentanta sa ne asiguram ca stim pozitia si functia fiecarui element de control. In primele saptamani trebuie sa verificam si presiunea rotilor deoarece aceasta poate fluctua la inceput.

 

Ce nu trebuie sa facem imediat dupa cumpararea unei masini

Acum ca am terminat cu toate documentele necesare si ne-am familiarizat cu interiorul acesteia putem in sfarsit sa ne bucuram cu adevarat de ea, insa, este foarte important sa nu o fortam pentru primii 1.000 de kilometri.

Astfel, pe cat se poate, pana ajungem la aceasta distanta parcursa este recomandat sa nu depasim viteza de 100 de km/h si sa evitam drumurile scurte, sub 10 kilometri. Cruise control este recomandat sa fie folosit abia dupa 100-200 de kilometri, iar masina de asemenea este bine sa fie lasata un minut pornita la inceputul si la sfarsitul calatoriilor din acest interval de timp. De asemenea nu trebuie sa conducem, mai ales in primele sute de kilometri ai masinii, cu mai putin de un sfert de rezervor, deoarece combustibilul raceste pompa de injectie, iar in cazul in care conducem cu prea putin combustibil pompa va aspira mai mult aer, crescand temperatura si astfel avand un efect extrem de negativ asupra pieselor implicate in proces. Cel mai bun moment de a alimenta masina este dimineata, deoarece temperaturile mai scazute din timpul noptii cresc densitatea combustibilului, acesta marindu-si volumul pe masura ce temperatura creste.

 

Pregatirea este cel mai important factor in intampinarea unei surprize

Aceasta etapa ar trebui realizata in primele saptamani de la achizitionarea masinii, atat pentru a fi pregatiti, dar si pentru a scapa de o grija, din moment ce va trebui doar o data sa fie efectuat acest pas.

Prin urmare, trebuie sa avem grija sa avem: semnale luminoase in caz de urgenta,cabluri de pornire, chibrituri/bricheta,trusa de prim ajutor, ochelari de soare, lanterna si eventual o patura pentru situatia in care ramanem blocati peste noapte undeva. Desi sansa sa avem nevoie de majoritatea elementelor mentionate este destul de scazuta, dureaza doar o zi sa facem rost de toate si le putem pastra in masina toata viata.

Gasiti aici gama noastra de semnale luminoase

Gasiti aici gama noastre de cabluri de pornire