La cat timp se schimba distributia?

La cat timp se schimba distributia?

Scris de: Autokarma Publicat in: Sfaturi Auto Data publicarii: 2022-11-23 Vizualizari: 844 Comentarii: 0

-

Daca in articolul anterior am discutat despre ce se intampla atunci cand se rupe cureaua de distributie, astazi ne propunem sa raspundem la intrebarea: La cat timp se schimba distributia? Mai ales ca, asta reprezinta una dintre marile preocupari ale detinatorilor de autovehicule.

Este alegerea fiecarui posesor de masina cat de multa grija are de autoturismul sau si perioada la care decide sa faca schimbul kitului de distributie, insa recomandat este ca acesta sa fie schimbat preventiv, pentru a proteja motorul. Avand in vedere ca, neglijarea acestui aspect poate duce chiar la inlocuirea intregului motor.

Producatorii sustin ca distributia trebuie schimbata la un anumit numar de kilometri si ca timpul conteaza mai putin. Pentru distributia pe curea este recomandat ca aceasta sa fie schimbata la aproximativ 60.000 de kilometri parcursi.

Prevenirea problemelor

Distributia trebuie schimbata fie din cauza trecerii timpului (calitatea materialelor scade in timp, chiar daca autovehiculul nu este folosit), fie din cauza uzurii ansamblului de componente care alcatuieste un kit de distributie. De la producator la producator, timpul estimat ca fiind optim pentru o schimbare de distributie poate fi diferit. De aceea este extrem de important de consultat manualul autovehiculului pentru recomandarea producatorului in vederea efectuarii schimbului de distributie. De exemplu, la motoarele Renault este ideal ca distributia sa fie schimbata la aproximativ 60000 de kilometri parcursi si, daca este necesara depasirea acestei limite, kitul de distributie trebuie inlocuit cat mai repede cu putinta.

Evaluare si diagnostic

Totusi, este bine ca diagnosticarea mecanismului de distributie sa fie realizata periodic, pentru a evita eventualele probleme. In cazul unei evaluari a randamentului mecanismului de distributie, sunt analizate starea curelei, a rolelor, posibile pierderi ale pompei de apa cat si eventualele zgomote emise de intreg ansamblul de distributie.

De asemenea, este bine de stiut ca se recomanda comandarea pieselor necesare pentru efectuarea schimbului de distributie de la un magazin de piese auto de incredere, precum este AutoKarma!

Iti propunem sa urmaresti si varianta video aici: