Vechime sau kilometraj - ce conteaza mai mult?

Vechime sau kilometraj - ce conteaza mai mult?

Scris de: Autokarma Publicat in: Sfaturi Auto Data publicarii: 2023-01-16 Vizualizari: 616 Comentarii: 0

-

Autoturismele care au kilometraj ridicat in raport cu vechimea lor ar putea foarte bine sa aiba inca multi ani de utilizare fara probleme, mai ales daca au fost intretinute corespunzator, iar soferii au facut verificari constante. Atunci cand cumparati o masina second-hand, cel mai bine este sa incercati sa gasiti echilibrul optim intre vechime si kilometraj. Trebuie sa intelegeti modul in care acesti factori influenteaza starea generala a unei masini si care este mai important. In cele mai multe cazuri, vechimea si kilometrajul masinii actioneaza unul impotriva celuilalt, avand in vedere felul in care piata stabileste pretul vehiculelor second-hand.

Kilometraj mare vs vechime

In timp ce kilometrajul determina scaderea pretului, cu cat vehiculul este mai nou, cu atat pretul va fi mai mare. Spre exemplu, doua masini identice cu acelasi kilometraj, dar care difera cu un an in ceea ce priveste prima inmatriculare, pot avea o diferenta de 1000-3000 de euro. Kilometrajul se refera la cat de mult a fost condus un vehicul si pe ce distanta. O regula folositoare de baza atunci cand achizitionati masini second hand este ca acestea sa aiba intre 15 si 20000 km pe an. Orice distanta mai mare este considerata kilometraj ridicat.

Kilometraj mare => uzura mare ?

"Cu cat kilometrajul este mai mare, cu atat uzura este mai ridicata", dar kilometrajul nu este singurul factor care afecteaza starea unui vehicul. Atunci cand inspectati un automobil, este important sa incercati sa stabiliti cum a fost utilizat. O masina care are un kilometraj ridicat din cauza faptului ca a fost folosita mult pe pe autostrada, va fi cel mai probabil, intr-o stare mai buna decat o masina care are un kilometraj mai mic, dar care si-a petrecut viata pe drumuri aglomerate, pline de opriri si curbe.

Modul in care vehiculele au fost depozitate si ingrijite poate avea, de asemenea, o influenta asupra starii lor. Un vehicul cu un kilometraj ridicat care a fost spalat in mod regulat si parcat sub ceva care il protejeaza, va fi intr-o stare mult mai buna decat un vehicul cu un kilometraj scazut care nu a fost curatat in mod regulat si care si-a petrecut viata stand sub soare sau zapada, zi si noapte.

Masinile cu un kilometraj ridicat in raport cu varsta lor ar putea foarte bine sa mai aiba inca multi ani de utilizare fara probleme, mai ales daca au fost intretinute corespunzator.

Avantaje vehicul nou

In mod firesc, exista avantaje in achizitionarea unui vehicul care este un model mai nou. Masinile noi vor dispune de cea mai recenta tehnologie in ceea ce priveste motoarele si siguranta, iar daca acest lucru este important pentru tine, ar trebui sa va ganditi daca merita sa faceti o investitie in plus.

Iti propunem sa urmaresti si varianta video aici: