TOP 10 Piese Auto pe care sa nu le cumperi din dezmembrari!

TOP 10 Piese Auto pe care sa nu le cumperi din dezmembrari!

Scris de: Autokarma Publicat in: Sfaturi Auto Data publicarii: 2023-01-10 Vizualizari: 690 Comentarii: 0

-

In articolul de azi discutam despre top 10 piese auto pe care sa nu le cumperi de la dezmembrari! Parcurile de dezmembrari sunt o solutie foarte buna pentru soferii care vor sa-si cumpere elemente de caroserie, motoare sau cutii de viteze. Dar pot reprezenta si cel mai mare cosmar daca achizitionam de acolo piesele nepotrivite.

1. Kitul de ambreiaj Da, sunt soferi care cred ca fac o afacere buna cumparand un kit de ambreiaj de la dezmembrari. Dar trebuie sa stii ca la schimbul de ambreiaj manopera este costisitoare, asa ca nu merita sa pui piese second-hand, dupa care sa te trezesti peste cateva luni ca patineaza, iar apoi sa cumperi un kit nou si sa achiti manopera inca o data.

2. Amortizoarele Trebuie sa fie intotdeauna noi, din motive de siguranta. Amortizoarele uzate asigura un control mult mai redus al masinii in viraje.

3. Pompa de inalta presiune La masinile diesel, pompa de inalta presiune este cea care se defecteaza cel mai frecvent din cauza unei intretineri neadecvate. Aceasta incepe sa piarda carburant pe la garnitura, in prima instanta, dupa care te lasa in drum fara sa stii de ce. Cand se strica, ideal este sa cumperi una noua, dar care este extrem de scumpa. Solutia buna este sa o reconditionezi pe cea de pe masina. Niciodata sa nu dai banii pe una folosita, pentru ca in 4 zile poate face la fel ca cea veche. Mai bine pui ceva cu garantie.

4. Pivoti si bucse Daca sunt second-hand, poate la prima vedere pot parea ideale, dar dupa cateva zile poti avea surpriza de a te reintoarce la problema pe care o intampinai inainte sa le fi achizitionat. In timp, cauciucul isi schimba textura si propietatile.

5. Filtrele Vanzatorii de piese din dezmembrari vor sa faca bani din orice. Asa ca vand pana si filtrele de aer, de polen, de carburant la mana a doua. Sunt multe anunturi cu asa ceva, iar clienti se pare ca se gasesc. Evident, la fel ca oricare alta consumabila, filtrele trebuie puse pe masina noi. Sunt piese ieftine, iar daca nici pe astea nu le cumparam noi, e clar ca nu avem grija de masina noastra.

6. Pompa de apa In general, atunci cand schimbi distributia, este recomandat sa schimbi si pompa de apa, in functie de starea ei. Pentru a nu intampina probleme de scurgere sau chiar blocarea acesteia, se recomanda cumpararea uneia noi.

7. Turbocompresorul Una dintre cele mai scumpe piese este turbina, insa, nici in acest caz nu este recomandat ca aceasta sa fie achizitionata dintr-un parc de dezmembrari. Turbina la mana a doua nu poate fi testata. Se poate intampla ca aceasta sa nu functioneze atunci cand o montezi pe masina. O varianta mai ieftina ar fi reconditionarea celei vechi.

8. Radiatorul Se intampla uneori sa ni se sparga radiatorul, fie in urma unui accident usor, fie de la sine, cand se fisureaza. In ziua de azi nu mai merita sa reparam si nici sa luam de la dezmembrari, deoarece sunt radiatoare destul de ieftine aftermarket. Daca luam unul de la dezmembrari, riscam sa fie si acesta fisurat.

9. Caseta de directie Din cauza gropilor, foarte multe masini au probleme cu caseta de directie. Cand aceasta pierde ulei, trebuie sa intervenim, adica sa o inlocuim. Fiindca o caseta noua are un pret mai ridicat, pe autokarma.ro putem alege sa cumparam si o piesa reconditionata. Evident, daca apelam la dezmembrari nu vom sti cu certitudine starea acesteia, poate fi identica ca a noastra.

10. Discurile de frana Vanzatorii pun pe piata elemente de franare second-hand, daca etrierele mai pot fi montate de la dezmembrari, la fel si pompa, restul nu prea. De fapt, niciun element consumabil de franare, lichid, placute, discuri, nu merita pus second-hand, indiferent cat de bune sunt si neuzate.

Iti propunem sa urmaresti si varianta video aici: