Cum sa ai masina pregatita pentru toamna!

Cum sa ai masina pregatita pentru toamna!

Scris de: Autokarma Publicat in: Sfaturi Auto Data publicarii: 2022-10-18 Vizualizari: 488 Comentarii: 0

-

Ne apropiem de jumatatea toamnei iar asta presupune ca trebuie sa te asiguri ca masina ta poate trece cu brio peste acest sezon! Pregatirea auto pentru sezonul ploios te va scuti cu siguranta de eventualele neplaceri cauzate fie de ploi abundente sau de conditii extreme de vreme rea. Toamna vine odata cu ploile si implicit cu vremea imprevizibila. De aceea nu avem mereu timp de pregatiri amanuntite. In plus, kit-ul de urgenta trebuie sa fie intotodeauna bine pus la punct.

Suprafata de rulare a anvelopelor stabileste cat de bine se pozitioneaza autoturismul pe carosabil. O suprafata de rulare redusa este foarte periculoasa in special atunci cand masina ruleaza pe suprafete umede sau in conditii de inghet.

Presiunea anvelopelor. O presiune prea mica sau prea mare va afecta consumul de carburant si performanta masinii. Anvelopele trebuie verificate macar o data pe luna, atunci cand ele sunt inca reci.

Verificarea fluidelor masinii trebuie realizata o data pe luna, iar daca suspectezi o scurgere apeleaza la un specialist auto.

Verifica curelele pentru eventuale semne de uzura in exces. O curea grav afectata te poate opri brusc in timpul mersului.

Franele masinii au nevoie de verificare la service auto cel putin o data pe an. Fii sigur ca sunt in conditie buna si asigura-te ca acestea nu scot sunete si nu se simt niciun fel de trepidatii in timpul franarii.

Bateria masinii se poate uza in exces in conditiile de vreme extrema cum ar fi temperaturile foarte mari sau foarte mici. Chiar daca nu esti foarte grabit, imposibilitatea de a porni masina este un moment extrem de stresant. Un technician poate verifica daca bateria functioneaza in parametri normali. Tine minte: daca bateria masinii este mai veche de trei ani, ea ar trebui inlocuita!

Trusa de urgenta ar trebui sa contina cablurile de pornire, lanterne si baterii suplimentare dar si trusa de prim ajutor!

Iti propunem sa urmaresti si varianta video aici: