Cum sa ai masina pregatita de drum inainte de vacanta!

Cum sa ai masina pregatita de drum inainte de vacanta!

Scris de: Autokarma Publicat in: Sfaturi Auto Data publicarii: 2022-07-12 Vizualizari: 534 Comentarii: 0

-

Sezonul vacantelor ne obliga sa fim atenti daca masina noastra este pregatita inainte de a porni la drum lung. Din pacate, majoritatea soferilor uita de acest mic ritual care este extrem de important. O astfel de interventie ne fereste de potentiale pericole si cheltuieli care ne pot strica vacanta atunci cand suntem la kilometri departare de casa.

Alege sa fii in siguranta decat sa regreti mai tarziu ca ai sarit peste acea revizie care nu parea atat de importanta la momentul respectiv.

Filtrele si lichidele (inclusiv uleiul de motor, lichidul de racire, cel de parbriz si de servodirectie, dar si lichidele de frana si de transmisie) au nevoie de verificari amanuntite. Daca filtrele masinii tale sunt murdare, acestea pot degaja gaze si in acelasi timp, motorul isi va pierde semnificativ din putere.

Curelele si furtunurile nu pot fi neglijate, iar daca prezinta crapaturi sau semne de uzura, fii sigur ca le schimbi! Ele sunt esentiale pentru o functionare normala a sistemului electric, a aerului conditionat, a servodirectiei si a sistemului de racire.

Conexiunea bateriei nu trebuie sa prezinte semne de coroziune, iar sistemul de franare nu trebuie ignorat, placutele de frana trebuie sa va asigurati ca au cel putin 5 mm grosime pentru a functiona in parametri.

Nu neglijati presiunea anvelopelor si suprafata de franare. O uzura neuniforma a rotilor necesita alinierea acestora. Anvelopele care nu au o presiune corespunzatoare pot cauza un consum mai mare de combustibil.

O buna functionare a motorului asigura un echilibru perfect intre puterea masinii si consumul de carburant. In acelasi timp, un motor „sanatos” va produce emisii la un nivel mult mai scazut. Fiti siguri ca nu uitati de acest aspect!

Capacul de alimentare trebuie verificat de eventuale deteriorari. Acesta are rolul de a impiedica varsarea sau evaporarea carburantului.

Daca va pregatiti de excursie pe timpul verii, trebuie sa stiti ca totul nu se rezuma doar la plinul masinii cu carburant. Realizarea unei inspectii amanuntite inainte de plecare va oferi siguranta, liniste si o vacanta fara griji!

Iti propunem sa urmaresti si varianta video aici: