Cum sa protejam masina iarna?

Cum sa protejam masina iarna?

Scris de: Autokarma Publicat in: Sfaturi Auto Data publicarii: 2019-12-18 Vizualizari: 1755 Comentarii: 0

    

De la inceputurile omenirii iarna a fost cel mai greu anotimp pentru noi si nu trebuie sa ignoram ajutorul pe care masinile noastre il necesita in aceasta perioada a anului. Ploaia, zapada si noroiul, alaturi de sarea folosita pentru reducerea nivelului de zapada de pe carosabil reprezinta problemele cele mai grave pentru vopseaua masinii, dar si pentru baza sasiului si a zonei rotilor. Mai jos veti gasi 6 sfaturi utile protejarii masinii iarna.

 

Vizite mai dese la spalatorie

Sarea, desi utila in procesul de deszapezire, accelereaza procesul de formare a ruginii, mai ales in conditii de umiditate. Din acest motiv este foarte important sa fie inlaturata cat mai des sarea de pe masina iarna. Partea de sub masina este cea mai vulnerabila si nu trebuie sa fie neglijata.

 

Ceara

Multa lume considera ca iarna nu este necesara aplicarea cerii, insa in sezonul rece vopseaua este atacata din mai multe parti ca oricand. Ceara va forma un strat protector peste vopsea, iar bucatile mici de pietris sau sare nu vor putea sa penetreze acest strat. In cazul in care vopseaua este ciobita combinatia de zapada si sare prezenta pe carosabil va determina aparitia ruginii in scurt timp. Locul rotilor trebuie de asemenea protejat deoarece este cel mai afectat. De asemenea, deoarece ceara este hidrofoba, zapada nu se va mai lipi asa usor de masina si implicit dimineata va fi necesar mai putin timp pregatirii acesteia pentru drum. Cea mai buna solutie iarna este ceara polimerica, insa si ceara spray poate fi folosita.

 

Acoperirea masinii

In cazul in care parcarea acoperita nu este posibila este foarte bine pentru vopseaua masinii ca aceasta sa fie acoperita cu o copertina. Pe langa protectia impotriva zapezii, atat celei proaspete, cat si a celei imprastiate de celelalte masini, o copertina elimina si riscul zgarierii suprafetei masinii in momentul in care zapada de pe ea este curatata si de asemenea este scazut timpul necesar pregatirii masinii dimineata.

Gasiti aici gama noastra de huse auto

 

Cum sa (nu) curatam masina

Lopata de zapada nu trebuie sa fie niciodata folosita pentru a dezgropa masina deoarece atat cele cu varful de plastic, cat si cele cu varful de metal pot zgaria foarte usor suprafata acesteia. De asemenea, racleta folosita pentru parbriz nu trebuie sa fie folosita si pe restul masinii. Apa fierbinte poate sa crape geamurile, iar excesul de apa poate re-ingheta si prin urmare nu trebuie sa fie folosita niciodata.

Maturile speciale de inlaturare a zapezii de pe masina si cele cu capat din spuma sunt cele mai bune deoarece riscul de a zgaria masina cu impuritatile prezente in zapada este minim.

 

Scotchul repara orice

In cazul in care apare o zgarietura, oricat ar fi de mica, trebuie sa fie acoperita imediat deoarece, cum am spus si mai sus, contactul cu zapada si sarea accelereaza procesul de formare a ruginii. In cazul in care nu exista o alta metoda de a acoperi zgarietura scotchul este cel mai bun prieten al nostru. Desi va arata inestetic si va trebui reaplicat in mod repetat, alternativa este mult mai rea.

 

Partea din fata a masinii

Pe langa zona rotilor si partea de sub masina, partea din fata este cea mai afectata de contactul cu zapada si cu murdaria. Cea mai buna solutie pentru a o proteja este aplicarea unei folii subtiri transparente. Desi practic invizibila, folia este durabila si protejeaza vopseaua de pietris si graunte de sare.

In cazul in care aveti nevoie de accesorii pentru iarna la cele mai avantajoase preturi va invitam sa cautati aici