Cum este sa fii membrul unuia dintre cele mai exclusiviste cluburi auto din lume?

Cum este sa fii membrul unuia dintre cele mai exclusiviste cluburi auto din lume?

Scris de: Autokarma Publicat in: Divertisment Data publicarii: 2020-01-06 Vizualizari: 1567 Comentarii: 0

        

Locatia este hotelul de 5 stele ,,The Chedi" din Andermatt, Elvetia. Pentru un weekend, aceasta statiune alpina opulenta este ,,baza" persoanelor din Supercar Owners Circle- o fraternitate formata din colectionari pe care nu ii deranjeaza sa scoata masinile ultra-exclusiviste din garajul cu temperatura si umiditate controlata si sa se plimbe cu ele, indiferent de starea vremii. Aici se gasesc masini pe placul tuturor, de la masini din sfera moderna precum Bugatti Chiron, Ferrari FXXK si McLaren P1, pana la clasice precum Ferrari 250 SWB Berlinetta, Mercedes 300 SL Gullwing si Aston Martin DB4 GT. Masini iconice precum Carrera GT si Lancia Stratos sau magneti pentru like-uri pe retelele de socializare precum Apollo Intensa Emozione sunt doar primele care se vad. In spate se afla 3 garaje pline cu cele mai rare, scumpe si rapide masini din lume. Este ca un joc video cu toate masinile deblocate.

 

Supercar Owners Circle pe Alpi

 

Fondat acum 4 ani de 2 frati din Elvetia, Florian si Stefan Lemberger, Supercar Owners Circle vrea sa uneasca oameni cu aceleasi interese si sa ofere experiente pe care nu le pot avea nicaieri altundeva. In clubul cu o limita de 150 de membri esti acceptat doar daca ai o colectie de masini vrednica. Aplicantii sunt judecati in functie de diversitatea masinilor din colectie si de reputatia acestora. Odata admis, primesti invitatii la Grand Prix, accesul la piste exclusive si drumuri alpine inchise special pentru tine. Desi minimul valorii estimative al colectiei trebuie sa fie de 5 milioane de lire, majoritatea membrilor ajung la sume mult mai mari. Nu numai masinile sunt diferite, dar si membrii. Astfel, pe o parte a spectrului se afla tinerii cu masini foarte rapide personalizate, iar pe cealalta parte se afla ,,garda veche", cu masini clasice si impunatoare.

In mod normal aceste doua tipuri de colectionari nu se amesteca, insa cei doi frati au reusit sa filtreze membrii astfel incat sa nu existe lauda si aroganta. Prin urmare, in acest club sunt doar oameni pasionati de masini, care desigur isi si pot permite orice masina doresc. Cu toate acestea, taxa de intrare este de doar 2.500 de lire.

Surprinzator, nimeni nu conduce cu viteza sau incearca sa arate puterea masinii sale. Daca acest lucru este dorit totusi, Supercar Owners Circle a inchis aeroportul Ambri pentru a permite membrilor sa se intreaca si sa mearga cat de repede doresc. Varsta medie a membrilor este de 45 de ani si doar trei dintre acestia sunt femei.

 

Supercar Owners Circle

 

Pe masura ce combustibilul se termina, convoiul se intoarce in statiune pentru o prezentare a reprezentantilor Aston Martin. Motivul pentru care multe super masini sunt deja vandute cand sunt prezentate este existenta cluburilor ca acesta. Producatorii au oamenii cu cea mai mare avere alocata masinilor intr-o singura camera si asa vand mai intai cele mai noi si exclusiviste masini, inainte ca presa sa stie macar de existenta lor. Acum, a fost prezentat ,,Project 003", noul concept al celor de la Aston Martin.

Micul dejun este pregatit de un bucatar cu 2 stele Michelin, dupa care urmeaza o licitatie pentru caritate. Dupa licitatie, avand in vedere ca drumul este inchis, chiar si masinile care nu sunt aprobate pentru drumurile publice, precum masinile F1 si GT si cele istorice pot fi conduse. Manuel Reuter, dublu castigator Le Mans poate fi observat conducand intr-un AMG GT4 modificat special pentru curse.

 

AMG GT4

 

Sursa: Top Gear
- vezi mai multe poze si citeste mai in detaliu aici